SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Landskrona BoIS ungdom

Landskrona BoIS bildades söndagen den 7 februari 1915 genom en sammanslagning av IFK Landskrona och Diana. 

 

Sedan dess har Landskrona BoIS fostrat och utbildat barn och ungdomar till att dels bli duktiga fotbollsspelare och dels bli goda samhällsmedborgare. Kamratskap och glädjen att få vara tillsammans ska vara den röda tråden för såväl ledare som spelare i BoIS. Hela ungdomstiden ska präglas av utbildning och utveckling. All utbildning i föreningen från yngsta lag till P19 följer föreningens spelarutbildningsplan. 

 

Knatteskola
Från fem års ålder bjuder BoIS in samtliga barn i Landskrona till knatteskola som inledningsvis leds av ledare från föreningen. Därefter förväntas föräldrar ta över ledarskapet för gruppen/erna med stöd från föreningen. Samtliga föräldratränare utbildas internt för att klara uppdraget. 

 

Basverksamhet (pojkar 6-12 år, flickor 6 år och uppåt)
Efter knatteskolan bildas lag, oftast ledda av föräldrar. I åldern 6-7 år tränar lagen 1-2 gånger i veckan och spelar matcher utifrån SvFF spelformer. Från åtta år tränar lagen kollektivt två gånger i veckan och spelar matcher i Skåne FF serier. Från tio år tränar våra lag tre gånger i veckan. Samtliga tränare på 3 mot 3 och 5 mot 5 ska ha genomfört SvFF:s tränarutbildning SvFF D och på 7 mot 7 UEFA C.

 

Akademi (elitförberedande) 13-19 år
Landskrona BoIS har under många år fostrat duktiga ungdomar som senare blivit professionella fotbollsspelare på högsta nivå. Från 13 år startar vår akademi, hösten spelarna är tolv år genomför vi en frivillig akademidelning. Det betyder att alla spelare i Landskrona BoIS samt i kransklubbar är välkomna att provspela för en plats i akademin. Att man provspelar betyder inte per automatik att man erbjuds en plats i akademin. De spelare som inte erbjuds en plats i akademin fortsätter antingen i Landskrona BoIS egen verksamhet om erforderligt antal spelare finns för att skapa ytterligare ett lag, i annat fall erbjuds man en plats i någon av samarbetsföreningarna för sin fortsatta utbildning.   

 

Akademin finns för de spelare som har höga ambitioner och ligger i framkant med sitt fotbollsspelande och på sikt kan tänka sig ett yrkesverksamt liv som fotbollsspelare. Detta betyder att våra lag tränar mer än tidigare och att familjer förväntas planera semestrar etc utifrån fotbollens säsongsplanering.

 

Akademins äldsta lag P19-P16 ingår i ett block som vi kallar för a-lagsförberedande. Här höjs kravbilden på samtliga spelare ännu ett snäpp jämfört med tidigare. Spelare i detta block tränar regelbundet med vårt A-lag.  

 

Nationell idrottsutbildning (NIU)
Sedan 2018 samarbetar BoIS med Öresundsgymnasiet kring NIU som är en gymnasieutbildning med högskolebehörighet där du som blivande elitfotbollsspelare kan träna fotboll på skoltid med instruktörer från BoIS. Fotbollsutbildningen på NIU är så att du som spelare under gymnasietiden ska utveckla dina färdigheter och kunskaper i fotboll, men också en livsstil anpassad för elitidrott. Detta ger dig förutsättningar att nå nationell eller internationell elitnivå.

 

Som spelare i Landskrona BoIS a-lagsförberedande block förväntas du gå på Öresundsgymnasiet då majoriteten av lagens träningar bedrivs på dagstid så att våra spelare ska kunna ha fler kvällar lediga till läxläsning och återhämtning. 

 

Läs mer
Du kan läsa mer om vår verksamhet och policys genom att klicka här: Dokument »

 

 

 

 

 

 

 
_